Hur många gånger har jag inte mötts av höjda ögonbryn och förvåning när jag berättat att jag skulle byta mitt jobb på ett välansett framgångsrikt privat företag till att jobba i kommunen?

Jag hade en idé vad det var jag ville prova. Jag hade inte en ambition att lämna något som jag inte trivdes med så rätt så kräsen var jag när jag började intressera mig lite för jobbannonser. Skulle jag byta, så skulle det vara till något där ”människan var produkten”. Ni förstår säkert vad jag menar. Och jag valde rätt, enligt mitt sätt att se…

Jag har nämligen ett av Sveriges viktigaste jobb! Jag är stolt över att varje morgon vakna och känna att jag går till ett arbete som verkligen skapar medning i människors liv.

Jag jobbar i en organisation som bidrar till att barn och unga kan utveckla sina idéer och nå sina drömmar. Där äldre kan se tillbaka på ett långt liv och avsluta dem med värdighet, omtanke och livslust. Jag jobabr i en organisation där jag varje dag kan se resultatet av hårt arbete genomfört av kompetenta medarbetare. Det kan vara en grönskande park, en smart trafiklösning, ett vackert livfullt torg eller engagerade medarbetare som varje dag möter och ger stöd, service och omtanke i livets alla skeenden och utmaningar.

Jag har tidigare arbetat inom privat sektor med kvartalsekonomi, aktieägare, månadsrapporter och allt vad det innebär. Det var just det här som fick mig att se mig om efter annat arbete, inom en annan bransch eller sektor. Jag är så glad att skillnaden är precis så tydlig som jag, då för tre år sedan, tänkte att den skulle vara. Nu säger jag inte att vi som kommun inte behöver vara professionella och affärsinriktade – det tror jag är en utmaning som vi måste fördjupa oss i för att vässa oss och bli mer framgångsrika. Jag tror också att vi som organisation och vi som medarbetare i den måste se till att vi levererar tjänster till våra medborgare, precis som ett företag gör. Vi är en del av näringslivet och det ställer krav,

MEN, jag kan se att värdet är ett annat. Vi har människorna och livet för ögonen.