1 + 1 + 1 + 1 = 8! Så har jag beskrivit min närmaste organisation idag. Den gränsar till mitt tidigare tema om att vi behöver jobba mer i hop, men jag kan verkligen se att när vi löser problem och utmaningar gemensamt så blir resultatet bättre.

Då tänker jag också att ibland ligger ju beslutsansvaret på mig, det förväntas att jag som chef, förälder, partner eller medmänniska ska välja, visa vägen eller komma med kloka inspel. Det kan kännas lite ensamt ibland – men det behöver inte vara det.

Se dig omkring! I min närhet har jag människor både privat och i mitt arbetsliv som jag vet att jag alltid kan vända mig till, och då menar jag verklilgen alltid! För mig är det viktigt med ett nätverk både privat och i mitt arbete, det är viktigt för mig att upprätthålla och vårda det, att ge och ta. Det är så otroligt värdefullt för mig att ha er (jag tror att ni vet vilka ni är). Jag värdesätter era råd, er rättframhet och ert mod att ge och ta feedback. Ni känner min person och/eller min situation såpass bra att jag till hundra procent kan lita på era råd och jag känner mig alltid stärkt efter ett möte med någon av er.

Jag kan då också tänka att många chefer och ledare är ganska ensamma i sin roll som just chef och ledare. Det är långt ifrån alla som har närhet till andra chefer i sin vardag. Som därmed står ensam i frågor runt svåra individärenden, kluriga uppdrag och (otydliga) mål. Var hittar de sin påfyllnad, ny energi och ett bollpalnk? På vår avdelning har vi strukturerat upp tid för reflektion i ledarskapet, både gemensamt och enskilt, vi har helt enkelt satt av tid i almanckan. Vadå enkelt, kanske du tänker nu… Det har ju inte jag tid med….

Jag tror på att ta sig tid för det som känns viktigt och för mig är det viktigt att reflektera över min roll som ledare och de situationer som det ställer mig inför.  Jag är övertygad om att jag blir en bättre ledare då och att mina medarbetare därmed får bättre förutsättningar att göra ett bra jobb. Ensam är på intet sätt stark. Jag är på en resa och mitt ledarskap både kan och ska utveckla över tid, med din input på resan blir vägen till målet lättare.

Så, tack alla ni som delar er tid och reflektion med mig. Vi gör varandra bra, som en känd fotbollstränare sagt, och vare sig du som läser detta är en kollega, familjemedlem eller nära vän till mig så hoppas jag att jag kan ge dig lika mycket energi, inspiration och nya perspektiv som du ger mig!

Puss och kram får avsluta idag 🙂