Det är söndag kväll. Jag har haft förmånen att vila i helgen. Jag har umgåtts med mina barn, slängt lite skräp på tippen och pysslat i trädgården.

I morgon måndag far jag åter de dryga 10 milen till mitt uppdrag inom sjukvården. Nära sjukvårdsledningen. Jag hoppas att även de fått chans att i alla fall vila lite grann.

Vi lever i em tid där beslut fattas hela tiden. Och ibland hinner vi knappt kommunicera beslutet innan förutsättningarna ändrats igen. Nytt beslut. Jag är så imponerad. Nu snackar vi ledarskap på riktigt. Jag ser en ledning som är lugn. De är tydliga och står tryggt i sina roller trots en osäker tid. Organisationen kräver sitt, myndigheterna vill ha svar och media visa upp en förståelig bild till allmänheten. Alla vill ha svar. Och det får de. Tydligt och systematiskt. Med en klar prioritering om vem som har störst behov just nu. Både när det gäller information och det viktigaste av allt – verksamheten och vården. Det är svåra beslut, det krävs prioritering, det krävs ett tydligt ledarskap.

Jag ser en ledning som visar mod, som visar tillit till sina medarbetare och som med tillförsikt tar sig igenom dag efter dag. Förmågan till genomförande är slående.

Jag är stolt, ödmjuk och oändligt tacksam att jag får vara en del och förhoppningsvis också bidra till att skapa en så hållbar situation som är möjlig.

Självklart skulle inte ledningen kunna genomföra sitt uppdrag utan våra fantastiska medarbetare – de är värda att hyllas varje dag, och nu lite extra. Det får bli nästa inlägg ?

Ha en fortsatt skön söndagkväll så kör vi igen i morgon. Du vet väl att ALLA kan bidra i vården nu? Håll utkik på din Regions hemsida så får du reda på hur du kan göra för att anmäla ditt intresse.