Idag har jag och familjen spenderat dagen på Liseberg. Det är ganska intressant om man tänker på det. Det är en ganska ansenlig mängd människor som står i kö i nästan en timmes tid för att sedan ömsom ångra sig ömsom glädja sig i kanske en minut eller två. För att sedan ställa sig i kön igen…

Själv har jag nog kommit dit att jag ägnar mig åt det som mest är kul, vilket oftast innebär en del blöta kläder…

Det är också kul att studera de som jobbar på Liseberg. Mestadels ungdomar som verkar inse att de har ett alldeles fantastiskt sommarjobb. De är glada och trevliga, de pratar och skämtar med barnen och de visar ett aldrig sinande engagemang för både chokladhjul, gröna kaniner och frågvisa turister.

Det är tämligen uppenbart att de fått en god introduktion, att ledningen för Liseberg vet vad de vill med anläggningen och vad de vill stå för och det speglar av sig i alla medarbetare, i alla fall de jag stött på idag.

Jag tror detta är en framgångsfaktor, både för Liseberg och andra företag och organisationer. Att alla vet vad som gäller, att ha en gemensam grund att stå på.

Så tack Liseberg, vi har haft en jättebra dag, mycket tack vare era medarbetare. Medarbetare som också genuint verkade ha kul på jobbet och med varandra – det smittar.