Nu är jag så där glad igen! Det skulle kunna vara så att jag inte bara har ett av Sveriges viktigaste jobb utan ett av Sveriges roligaste 🙂

Igår hade jag förmånen att samla ett gäng av våra förvaltningschefer för att prata kompetensförsörjning. Efter en kort genomgång av helheten som ”kort och gott” handlar om en medarbetares livstid som anställd hos oss så kom vi in på våra stora utmaningar och  diskussionerna gick varma i de smågrupper som bildades runt området.

När det blev dags för genomgång blev jag SÅ lycklig 🙂 Jo, en del stora utmaningar har vi, precis som många andra organisationer, MEN, de här cheferna, som representerar ledningen för Örebro kommun fokuserade på möjligheterna! Detta ledde till en inspirerande dialog och för mig en riktig energiboost.

Så, vad pratade vi om? Jo dels det som vi faktiskt redan har;
Stora möjligheter till kompetensutveckling, en stor intern arbetsmarknad, som vi i och för sig borde nyttja mer, en stor kommun som ger större handlingsutrymme och större möjligheter på totalen, att vi tar hand om dig – hälsopaket men friskvård, fri samtalsjour och coching på vägen, komplexitet och svårighetsgrad i våra uppdrag, möjligheter att på riktigt kunna kombinera familj och arbete och flexibilitet i förläggandet av föräldraledighet, trygghet  i anställningen, möjlighet till fler semesterdagar m.m. m.m.
Kan någon förklara för mig vad det är som gör att vi inte har lyckats tala om detta för omvärlden? Fråga två blir också om våra befintliga anställda känner till detta…

Nej, nu får vi ut på barrikaderna och jag kan riktigt se att vi kan kommunicera detta med stor genomslagskraft.
Om vi sedan lägger på alla nya idéer som kom upp igår och som inte på något sätt är ogenomförbara så har jag svårt att tro att det inte finns någon som skulle vilja jobba i Örebro kommun!

För mig innebar detta en påfyllnad av stoltheten och input till arbetet att bygga upp rätt bild av Örebro Kommun som arbetsgivare och i det skapa positiva associationer till vårt varumärket.

http://www.youtube.com/watch?v=YQCpuWBsFNo