Vecka två på semestern närmar sig helg. Ledig. Familjeliv. Ponnymamma. Och så vila. Tid för reflektion. För mig är det viktigt.

En tanke på temat ”varför har HR en tendens att krångla till saker” har onboarding fastnat i mina rankar. När blev introduktion onboarding? Jag förstår, det blev inte det vi kanske bara valde det engelska ordet för att vi tycker att det ger en bättre bild av vad ser faktiskt är. Ägnade mig lite åt Google i ämnet och jag håller med – förklaringarna och synonymerna på det engelska onboarding stämmer väldigt bra med vad vi vill åstadkomma för nyanställda. I mitt googlande insåg jag också att svenska träffar på onboarding toppas av rekryteringsföretag och HR. Gick då vidare och frågade några riktiga människor. Vissa chefer, andra medarbetare. Vad är det? Var det mest vanliga svaret. Jaha, du menar introduktion… Okej, jag har frågat personer med svenska som första språk om än någon i ett internationellt företag. Och visst, ett företag med engelska som koncernspråk kanske använder den engelska termen.

Men jag fortsätter nog min marsch framåt till tillbaka.

Nu är ju inte detta det enda som passerat mina tankar de senaste veckorna. Ett besök i Falsterbo och internationella tävlingar i ridsport gav ypperliga exempel på effektiva team. Som har ett tydligt gemensamt mål. Som delas av alla. Där alla vet sin uppgift. Där alla stöttar, täcker upp, fyller ut. Drar nytta av varandras (och i detta fall hästarnas) styrkor. Och då slår man de som på papperet är bättre. Inte bara en gång.

En och annan tanke och reflektion har också gått till pågående förändringsarbete som jag är mitt uppe i. Men det tar jag lite senare.

Njut av sommaren, den är fantastisk!