Medarbetarsamtalstider och en chans till reflektion, att lyfta blicken, eller i alla fall sätta sig ned i lugn och ro en stund och prata om var vi står och var vi går. Tid för eftertanke, planering framåt och återkoppling. Som chef tycker jag det är ett fantastiskt tillfälle att vara lite extra nyfiken. Att lära mig mer. Att förstå och sätta mig in i. Att stanna upp.

Det blir också tydligt att alla de där små sakerna som vi gör i vår vardag spelar roll. Hur vi svarar på frågor, upplevelsen av tillgänglighet och förmåga att skapa trygghet för medarbetarna. Tillsammans med många andra saker.

Jag är alltid tacksam för feedback. Det får mig att utvecklas och hjälper mig att navigera. Det tänker jag också hjälper mig att vara tydlig i organisationen, såväl inom min egen verksamhet som för de som vi finns till för. För precis så är det också för mig – jag hittar min motivation i att finnas till och göra skillnad för någon annan. I det stora och i det lilla. För en enskild medarbetare eller chef eller för organisationen. Den dagen jag tappar det tror jag att det är dags att byta riktning. Att få feedback att jag står för något och gör skillnad är för mig den finaste av feedback jag kan få. Det stärker och värmer i en ibland stressig vardag där känslan kanske är att vi ”bara springer runt”.

Så – stanna upp en stund och tala om för dina kollegor vad de betyder för dig! Det är vi alla värda och i tider av en massa tråk så är det möjligen lite extra viktigt.