Kreativitet, innovation och nytänk är faktorer som jag tror bidrar till skillnaden mellan framgångsrika företag och organisationer och de som inte är lika framgångsrika. Kreativitet är så mycket mer än en lång utbildning eller erfarenhet.

Jag tror på att skapa en miljö där kreativitet inte bara tillåts utan också uppmuntras. Det kanske inte blir rätt riktigt varje gång, men för det mesta blir det bra och då har vi tagit ett steg framåt i våra strävanden.
Jag tror också att ledarskapet är viktigt i att skapa denna typ av miljöer – hela vägen från toppen och ut till alla enheter i organisationen – stor som liten. Det måste få vara okej att våga prova och går det åt skogen måste vi som ledare visa att vi står där bakom, stöttar och hjälper till att finna nya vägar för att nästa gång nå ett bättre resultat.

Det här får stå för min syn på barnen också – de måste få prova, de måste få göra sina egna misstag och de måste få lära av dem. Jag finns där den dagen de faller och inte kan ta sig upp själva.

På gården där vi bor har vi just nu också skapat lite utrymme för kreativitet… Förutom alla djuren som bor här och människorna som kommer hit dagligen för att ta hand om dem så har det flyttat in en bil… eller bil, det ser i alla fall ut som det har varit en bil en gång i tiden. En ”bubbla” från 1956 och just nu skulle jag beskriva den som ett rostigt skal utan något i… Men min brorson är fast besluten om att denna ”bil” är värdefull och en raritet och kommer inte att ge sig förrän han åker runt i den på landets vägar.

Jag beundrar hans engegemang. Inga argument i världen biter på honom. Vi har erbjudit vårt garage, som visserligen innebär att varje gång han ska meka så får han rulla ut vår gräsklippare och rulla in ”bilen” för att sedan göra tvärtom när han är klar. Det verkar inte bekomma honom… Jag tror dock att det kommer att behövas både kreativitet och nytänk längs vägen om målet ska realiseras. Och troligtvis en och annan kopp kaffe och en bit mat – det värmer i fasters hjärta 🙂